Mi végre?

"... úgy gondoltam, hogy úgy kellene élni, valami nyomot hagyjon az ember. Nem feltétlen úgy, mint a hollywoody nagyságok, hogy kezünk lábunk nyomát valahol egy-egy fényes utca kövén ... hanem az életben magában, akár egy porontyban, akár egy újságban, akár egy versben, egy képben, bármiben, bármi olyanban ami nyom, ami megmarad. Ami marad." /czifi/

Keresés ebben a blogban

2011. július 26., kedd

Jelentés

Kedves Magdi néni és Rokonság! Kedves Jóbarátok!
Jelentem, Bandi drámai halálát követően igyekeztem szellemi hagyatéka leltárának az összeállítására itt az Interneten. A test elporlik, ám a lélek a szellemiségben - műveiben - addig él, míg éltetik, azaz megismerhetik az ember lelkét és emlékeznek rá. Ezt a célt szolgálja a jelen http://www.czifijobarat.blogsp​ot.com/ címen létrehozott Napló (azaz Blog). E naplóban tematikusan rendeztem Bandi szellemi örökségét, mely tükre lelkének. Kérem mindazokat, akik megjeleníthető műveiről még tudnak, azt rögzítsék és juttassák el ide a baráti kör Fényképei közé, illetve dokumentumaiba, avagy hozzám.

Bandi szellemisége - lelke - mindaddig él és élni fog, míg van
- aki emlékezik rá,
- aki énekli dalait,
- aki olvassa vagy előadja verseit
- aki játsza - avagy nézi - zenés gyermekdarabját a Barnabás a kócbohócot
- van aki olvassa - nézi avagy előadja - drámáját a Vesztest
A "...mi újság?"-ba írt publikációi halálával lezárultak, egyben tükrét mutatják egy kistérség életének, aki tehát azt kutatja, onnan meríthet.

Képei és egyéb alkotásai katalogizálása és dokumentálása folyamatban van.
Ezzel a Naplóval (Bloggal) illetve jelen Facebook baráti körrel - ahogy azt Bandi szerette volna - élő virtuális emlékezetét hoztuk létre és ápoljuk.

Erősen bizakodom abban, hogy a baráti kör - a jóbarátok - évente legalább egy alkalommal - július második hétvégéjén, amely időszakot ő jelölte ki a találkozóknak - fizikálisan, személyesen is találkozni tudnak, Bandi hívó szavainak megfelelően: "Ott állok majd a hegy tetején, lesem az utat, jössz-e felém ..."


Bandi saját lelkét, szellemiségét, annak gyökereit is kutatta. A nyomok - elmondása szerint - a "Czifrák-Berzsenyi" családnév kapcsán ("Nómen est ómen") a Berzsenyi família irányába mutattak, ezért is mentünk el vele Niklára, a Berzsenyi kúriába. És lám? A szobor arca és a holt költő szellemisége, valamint a mi Bandink között hasonlóságot véltünk, vélhettünk felfedezni. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése